אם אתם לא יכולים לסבול את החום, צאו מחדר הישיבות

בעזרת השף 
האגדה מספרת ששף גדול אף פעם לא מגלה הכל, תמיד משאיר לעצמו איזה סוד אחד קטן, איזה מרכיב אחד במתכון, שעושה את כל ההבדל. לנו אין לא סודות קטנים ולא קסמים גדולים . אם אתם באמת רוצים לדעת איך נולדים פתרונות טעימים, פשוט תקראו כאן.

איך בונים תפריט – הלקוח, הבריף, ומה שביניהם
יאללה, בואו נפתח שולחן עגול ונשב לפגישת תחקיר. בפגישה אנחנו רוצים להבין את הצרכים, המטרות והיעדים שלכם. לאט לאט השולחן יתמלא בכל מיני חומרי גלם כמו: המוצר וההיסטוריה שלו, המותג ותדמית החברה, האלמנטים הנדרשים והסביבה הקמעונאית . כשתרגישו בלאגן באוויר תחזיקו חזק כי אז אנחנו שופכים על השולחן בעיות ואילוצים, תקציבים וחומרים, אחסנה והובלה , ועוד כל מיני דברים כאלה שנשמעים נורא רציניים. 
אפשר להירגע. בסוף אנחנו לוקחים את כל הבלאגן המטורף הזה ובונים בריף מסודר, שהוא מפת דרכים להמשך התהליך . 


רעיון גדול מנה ענקית 
אז יש לנו בריף ויש לנו שולחן עגול ויש לנו סיעור מוחות , אבל משהו חסר.
משהו לא ברור, משהו לא מוגדר, משהו עם טעם וריח וצבע . רעיון.
אז יושבים.. ועומדים ומסעירים וצועקים ולוחשים וכותבים ומוחקים ומקפלים ניירות וזורקים ו...מזל טוב, יש לנו רעיון. 

מרעיון למתכון - הקונספט העיצובי
לוקחים רעיון, נותנים לו חיים, נותנים לו מסגרת, מציבים לו גבולות ומקבלים.. קונספט.
כזה שאפשר לתקשר, כזה שאפשר לברבר, ובעיקר כזה שאפשר לפנטז איתו. 

לעבודה - הדמיית תלת מימד
את הקונספט שופכים לתבנית מעוצבת, שהצרפתים קוראים לה " בונים הדמייה תלת מימדית של הכיוון הנבחר " . ההדמייה מציגה בצורה מאד ברורה ונגישה את המנה הסופית, בפרופורציות הנכונות ובלוק הנכון. חסרי הסבלנות שבינינו כבר מקשטים את התבנית, בעיצוב הגראפי ששלח לנו הלקוח. מממ... זה כבר נראה טעים. 


מלכלכים את הידיים -
לוקחים את הקונספט ומוזגים אותו לתוך המפרט הטכני, נותנים לו קצת להתקרר ומקבלים סקיצות עיצוביות ראשונות. בזמן שהן נרגעות במקרר, מתגנבים החברה של מחלקת העיצוב והתכנון, מגניבים את האצבע לקערה, וטועמים כל מיני דברים, עם שמות מוזרים כמו: מבנה, חומרים והיתכנות של כיוונים. 
מעבר של הדמייה למפרט טכני
החלטה על שימוש בחומרים 

טועמים ומתקנים תיבול – הדמייה סקיצה סופית 
לוקחים את ההדמייה, נותנים ללקוח לטעום, מחזיקים את האצבעות, מקבלים הערות, מתקנים את התיבול ומקבלים הדמייה סופית. 


מתי מוכן? המודל הראשון
רגע.. במטבח לא ממהרים.. קצת סבלנות.. לוקחים את הסקיצות המאושרות ובונים מודל זהה למנה הסופית, עם אותם מרכיבים בדיוק: הצבע, החומרים, המידות, הפרופורציות, הקיפול וההרכבה. 
ממלמלים כמה מתכונים בזמן שהמנה עוברת בחינה מדוקדקת, של בקרת איכות ועמידה בעומסים, וממתינים לטעימות אחרונות של הלקוח.


כמעט מוכן! - המודל סופי 
זהו אפשר להוציא את המנה מהתנור, כמה נגיעות קטנות ואנחנו מוכנים. 


העיניים אוכלות ראשונות - העיצוב הגרפי
איזה ריח נפלא יש באוויר, מקשטים, מכינים לדפוס, מדפיסים סקיצות סופיות, טעימה אחרונה של הלקוח – השף, והללויה.. אפשר לצאת להפקה.

אה וואלה - הפקה מלאה
חשבנו, תכננו, בחשנו, טעמנו, זהו, יש לנו מנה מנצחת אפשר להתחיל בהפקה.

קייטרינג In טייק אווי Out
זה לא נגמר עד שזה לא נגמר, המנה לא יוצאת סתם כך מהמטבח. מעלים אותה על מגש גדול , מובילים אותה אל הלקוח, עורכים את השולחן ומתקינים בנקודת המכירה.
בתיאבון.